De 10 beste workouts voor thuis

Het kan soms lastig zijn om regelmatig naar de sportschool te gaan, maar wie zegt dat je de sportschool nodig hebt om fit te blijven? Thuisoefeningen bieden een handige en effectieve manier om aan je fitnessdoelen te werken, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Of je nu een drukke baan hebt, een actief sociaal leven leidt, of gewoon graag traint in je eigen omgeving, deze tien geweldige oefeningen helpen je om calorieën te verbranden en sterker te worden.

1. Jumping Jacks


Jumping jacks zijn niet alleen leuk om te doen, maar ook een geweldige cardio-oefening. Begin rechtop te staan met je armen langs je zij en je voeten bij elkaar. Spring omhoog terwijl je je benen opzij spreidt en tegelijkertijd je armen boven je hoofd brengt. Keer terug naar de startpositie en herhaal zo snel als je kunt gedurende 1-2 minuten.

2. High Knees

Deze oefening is perfect om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Breng afwisselend je knieën omhoog naar je borst terwijl je je armen meebeweegt. Probeer deze beweging zo snel mogelijk te herhalen gedurende 1-2 minuten voor een intensieve workout.

3. Burpees

Burpees zijn een uitdagende full-body oefening die je kracht en uithoudingsvermogen verbetert. Begin in een staande positie, buig door je knieën en plaats je handen op de grond. Spring met je voeten naar achteren in een plankpositie, voer een push-up uit, spring dan met je voeten weer naar voren en spring explosief omhoog. Voer 8-10 herhalingen uit voor een complete workout.

4. Lunges

Lunges zijn geweldig voor het versterken van je benen, billen en kernspieren. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Stap met je rechterbeen naar voren en buig beide knieën totdat je linkerbeen bijna de vloer raakt. Keer terug naar de startpositie en herhaal aan de andere kant. Voer 10-12 lunges uit aan elke kant voor een complete workout.

5. Planking

Planking is een effectieve oefening voor het versterken van je kernspieren en verbeteren van je stabiliteit. Ga op je buik liggen en steun jezelf op je onderarmen en tenen, met je ellebogen recht onder je schouders. Houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen, en houd deze positie zo lang mogelijk vast. Probeer te beginnen met 30 seconden en werk geleidelijk aan naar 1-2 minuten.

6. Mountain Climbers

Mountain climbers zijn fantastisch voor het versterken van je kernspieren en het verbeteren van je cardiovasculaire conditie. Begin in een plankpositie met je handen recht onder je schouders. Breng afwisselend je knieën naar je borst in een snel tempo, alsof je tegen een berg op klimt. Voer deze beweging uit gedurende 1-2 minuten voor een intensieve workout.

7. Bicycle Crunches

Bicycle crunches zijn geweldig voor het versterken van je buikspieren en het verbeteren van je stabiliteit. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je handen achter je hoofd. Breng afwisselend je linkerelleboog naar je rechterknie terwijl je je rechterbeen recht houdt, en vice versa. Voer 10-12 herhalingen aan elke kant uit voor een complete workout.

8. Squats

Squats zijn essentieel voor het versterken van je benen, billen en kernspieren. Sta rechtop met je voeten iets breder dan heupbreedte uit elkaar. Buig vervolgens door je knieën alsof je gaat zitten, terwijl je je billen naar achteren duwt. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen en keer dan terug naar de startpositie. Voer 12-15 herhalingen uit voor een complete workout.

9. Tricep Dips

Tricep dips zijn effectief voor het versterken van je triceps en het verbeteren van je armkracht. Ga op de grond zitten met je handen achter je op schouderbreedte uit elkaar en je vingers naar voren gericht. Buig je ellebogen en laat jezelf langzaam zakken tot je bovenarmen parallel zijn aan de grond, en duw jezelf dan weer omhoog naar de startpositie. Voer 10-12 herhalingen uit voor een complete workout.

10. Jump Squats

Jump squats zijn een geweldige manier om calorieën te verbranden en je benen te versterken. Begin in een squatpositie met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig door je knieën alsof je gaat zitten en spring explosief omhoog terwijl je je armen boven je hoofd strekt. Land zachtjes en keer direct terug naar de squatpositie. Voer 8-10 herhalingen uit voor een complete workout.

Of je nu weinig tijd hebt of gewoon liever thuis traint, deze tien oefeningen zijn perfect voor actieve vrouwen die calorieën willen verbranden en hun algehele fitheid willen verbeteren. Voeg ze toe aan je dagelijkse routine en geniet van de voordelen van een actieve levensstijl, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.